Γεωργαντάς: “Δίνεται λύση στα σχέδια βόσκησης – Πληρωμές σε αγρότες αύριο ή τη Δευτέρα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Γεωργαντάς Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Zootechnia

H Zootechnia ανοίγει σήμερα τις πύλες της στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Η μεγάλη Εκθεση επιστρέφει μετά από σχεδόν τρία χρόνια και την έναρξη της πανδημίας, και το ενδιαφέρον των εκθετών και των επαγγελματιών του κλάδου είναι μεγάλο.

Τα εγκαίνια τελούνται αυτή την ώρα, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, που μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε ειδήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Η Εκθεση επανέρχεται μετά από 2,5 περίπου χρόνια, συμμετέχουν περίπου 40 χώρες, 837 εκθέτες και είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα θέματα της κτηνοτροφίας και να δώσουμε λύσεις σε αυτά. Είναι μια σημαντική στιγμή για την ελληνική κτηνοτροφία καθώς είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης πλέον τελειώνει, καθώς τον Μάρτιο θα είναι στον ‘αέρα’ οι διαγωνισμοί, μι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κλάδου που ταλανίζει πολλά χρόνια τους Ελληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι πρέπει να έχουν οι ίδιοι συμμετοχή στη διαχείριση. Σήμερα, επίσης, ψηφίστηκε η τροπολογία για το ακατάσχετο των πληρωμών, οπότε ή αύριο ή την Δευτέρα θα γίνει η πληρωμή”.

ΥΠΑΑΤ: Πιστώνεται η α’ δόση 21,2 εκατ. ευρώ σε 839 δικαιούχους Νέους Αγρότες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αρχίζουν να πιστώνονται από αύριο, Παρασκευή, τα χρήματα της πρώτης δόσης της 3ης πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 21.243.250 ευρώ και αφορά σε 839 δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης  Ερχεται με ανανεωμένη δυναμική το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON»