Για την Τρίτη του Πάσχα το πλάνο για να ανοίξει η εστίαση (ΒΙΝΤΕΟ)

μέτρα Θεσσαλονίκη αγορά εστίαση

Υπό ποιες προϋποθέσεις

Η εστίαση και το πότε θα ανοίξει απασχολεί τους επαγγελματίες του κλάδου και τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η εστίαση αναμένεται να ανοίξει με τα τραπεζάκια έξω λίγο μετά το Πάσχα, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα να προηγηθεί του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα- η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου. Δηλαδή σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για επιπλέον παραχώρηση εξωτερικού χώρου στα μαγαζιά της εστίασης.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, στις 19 Απριλίου η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου.

Το Σάββατο στις 24 του μηνός, αναμένεται επίσης να αρθούν οι περιορισμοί για το λιανεμπόριο. Δηλαδή θα μπορούμε να ψωνίζουμε χωρίς click away και click in shop, αλλά πάντα με τα υπόλοιπα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, τα όρια ατόμων ανά τετραγωνικό κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.