Γώγος: «Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ για τουλάχιστον ακόμη 2 εβδομάδες»

βόλτα κορονοϊός απογραφή 2021

Τόνισε πως θα κάνουμε Χριστούγεννα με περιορισμούς

Για την μεγάλη διασπορά του κορονοϊού που έχει προηγηθεί που θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένους θανάτους, διασωληνώσεις, και νοσηλεία σε ΜΕΘ για τουλάχιστον για 2 εβδομάδες ακόμα μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, στην εκπομπή “ΣΚ Παρέα”, κάνοντας λόγο για «Χριστούγεννα με περιορισμούς».

Είναι προφανής, σημείωσε ο κ. Γώγος, η αναγκαιότητα για εμβολιασμούς ειδικά στους άνω των 60 με μεγάλη νόσηση και θάνατο, το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά και στις μικρότερες ηλικίες για να πετύχουμε το ανοσιακό τείχος.

«Κάνοντας και την 3η δόση δημιουργούμε τέτοιο ανοσιακό τείχος που μπορεί να παρακάμψει τις δυσκολίες του ιού, και να παρακάμψουμε όχι τόσο τη μετάδοση, όσο τη σοβαρή νόσηση και τη διασπορά του» εξήγησε. Η γρήγορη πρόσβαση στο νοσοκομείο είναι πολύ κρίσιμη υπογράμμισε ακόμα ο Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή και τον τραγικό θάνατο 14χρονου κοριτσιού στη Λαμία.

Το στέλεχος Όμικρον αποτελεί παραλλαγή ανησυχίας, καθώς έχει δυνατότητα μεγαλύτερης πρόσβασης στα κύτταρα, άρα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας και πιθανής ανοσιακής διαφυγής, δηλαδή να μην αναγνωρίζει αντισώματα από προηγούμενη λοίμωξη η από εμβολιασμό εξήγησε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης
Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (7/8) δωρεάν rapid test

Διευκρίνισε πάντως ότι παρόμοια χαρακτηριστικά ανοσιακής διαφυγής είχαν και το στέλεχος Βήτα και το Δέλτα, αλλά υπήρχε πάρα πολύ καλή κάλυψη από τα εμβόλια. «Το ίδιο πιστεύουμε να συμβεί και για την Όμικρον» τόνισε.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.