Γουίντσεστερ: Ρατσιστικές επιθέσεις σε μη-Βρετανούς μετά το Brexit!

«Μολύνετε το σπουδαίο αυτό νησί», λένε

«Μολύνετε το σπουδαίο αυτό νησί», λένε

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι πολυκατοικίας όταν βρήκαν στην πόρτα τους κολλημένο ένα χαρτί ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, σε μία πολυκατοικία στο Γουίντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν μοιράσει αφίσα με την οποία καλούν τους ενοίκους να μιλούν μόνο αγγλικά.

Μάλιστα, η αφίσα φέρει τον τίτλο «Happy Brexit Day» (=Χαρούμενη Ημέρα Brexit) και την έχουν κολλήσει στην πόρτα καθενός από τα 15 διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Το χαρτί κολλήθηκε την περασμένη Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που πραγματοποιήθηκε το Brexit και, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Τα αγγλικά της βασίλισσας είναι η γλώσσα που ομιλείται εδώ», τονίζοντας πως «δεν θα ανεχτούμε να μιλάτε άλλη γλώσσα πέρα των αγγλικών στα διαμερίσματα». Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πήραμε ξανά πίσω τη χώρα μας… Αν θέλετε να μιλάτε τη μητρική σας γλώσσα από τη χώρα που προέρχεστε, τότε προτείνουμε να γυρίσετε πίσω σε αυτό το μέρος και να επιστρέψετε το διαμέρισμα στο συμβούλιο της πολυκατοικίας, ώστε να αφήσετε Βρετανούς ανθρώπους να ζήσουν εδώ και να επιστρέψουμε σε αυτό που ήταν “κανονικότητα” πριν να μολύνετε εσείς αυτό το σπουδαίο νησί».

Δείτε το σημείωμα:

Όπως αναφέρει, ωστόσο, ο Guardian, κάποιος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας κάλεσε την Αστυνομία η οποία και επενέβη με αποτέλεσμα να κατέβουν τα χαρτιά από τις πόρτες ενώ διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε: «Δεν υπάρχει χώρος στην κοινωνία για μίσος και μη αποδοχή. Κανείς δεν θα πρέπει να βιώνει εκφοβισμό για το ποιος είναι και τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μείνουμε ενωμένοι ενάντια στις εχθρικές συμπεριφορές. Παραμένει δέσμευσή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς όσον αφορά στις ζωές τους».

Πηγή: ethnos.gr