Γρεβενά: H ανακοίνωση της εταιρείας για την έκρηξη – Συνεχίζονται οι έρευνες στα χαλάσματα (ΦΩΤΟ)

Οι συγγενείς των τριών αγνοουμένων στο εργοστάσιο, στην περιοχή της Ιτέας στα Γρεβενά ζούνε πρωτόγνωρες στιγμές αγωνίας.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες με αποτέλεσμα όσο περνάει η ώρα να κερδίζει έδαφος το εφιαλτικότερο σενάριο, αυτό που θέλει τους εργαζόμενους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε σήμερα το πρωί το κτίριο που βρίσκονταν η μονάδα παραγωγής.

Αμέσως μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής. Επτά οχήματα αλλά και 22 άνδρες μεταξύ των οποίων και μέλη της 2ης και 5ης ΕΜΑΚ έφτασαν στη ορεινή περιοχή την Γρεβενών. Αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη για τον εντοπισμό των τριών αγνοούμενων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να βρουν το παραμικρό στοιχείο που θα δηλώνει ότι οι υπάλληλοι είναι ζωντανοί.

Έτσι οι έρευνες στα χαλάσματα συνεχίζονται, ενώ συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των τριών αγνοούμενων προσεύχονται προκειμένου να λάβουν μια ευχάριστη είδηση.

Γρεβενά

«Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τελειώσει τη βάρδια του»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες την ώρα του περιστατικού οι τρεις αγνοούμενοι όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι τους βρίσκονταν μέσα ή κοντά στη μονάδα παραγωγής. Από την έκρηξη το κτίριο εξαϋλώθηκε ενώ ολόκληρες τσιμεντοκολώνες που το στήριζαν εκτοξευτήκαν σε απόσταση έως και τετρακοσίων μέτρων. Οι τρεις υπάλληλοι του εργοστασίου που αγνοούνται είναι ηλικίας από 38 έως 47 ετών, ενώ οι δύο εκ των τριών είναι κάτοικοι κοντινών χωρίων.

Ο Μπάμπης Ορφανίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, μιλώντας στο newsit.gr, μας αναφέρει ότι ο ένας εκ των τριών εργαζομένων που εξακολουθούν να αγνοούνται στα χαλάσματα, είναι ανιψιός του.

Όπως αναφέρει ο θείος του αγνοούμενου, ο άτυχος 38χρονος άντρας εργάζονταν πολύ καιρό στο εργοστάσιο. «Είναι ανιψιός μου από πρώτο μου ξάδερφο και έχουμε καταγωγή από το χωριό Δήμητρα. Ήταν νυχτερινός στη βάρδια, και θα τέλειωνε η βάρδια του λίγη ώρα μετά την έκρηξη. Δηλαδή όταν έγινε το συμβάν κανονικά σε μία ώρα θα έφευγε. Είναι όλοι εδώ, Πυροσβεστική, αστυνομία, ΕΜΑΚ. Κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ψάχνουν παντού. Είναι τρία άτομα τα οποία χάθηκαν. Εγώ είμαι εδώ με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και περιμένουμε. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Εκτός όμως από το κτίριο της μονάδας παραγωγής ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα χώρους του εργοστάσια αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα αρκετά μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Γρεβενά

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Την ίδια ώρα η διεύθυνση του εργοστασίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η μονάδα παραγωγής τηρούσε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

“Η ΕΛΤΕΚ ενημερώνει ότι σήμερα, στις 21/3/22 και ώρα 08:45 περίπου, συνέβη σοβαρό ατύχημα στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στα Γρεβενά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές. Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος. Η εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μόλις έχει περισσότερη πληροφόρηση για το συμβάν” αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία”.