Γρεβενά: Θρήνος στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Γρεβενά κηδεία 31χρονου αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Ο κόσμος φώναζε «Αθάνατος»

Το τελευταίο “αντίο” στον 31χρονο αστυνομικό είπαν σήμερα γονείς, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, ο οποίος καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι.

Η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών στο κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά, έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Δείτε επίσης: Πασαλιμάνι: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και “έχασε” τη ζωή του ένας αστυνομικός

Γρεβενά κηδεία 31χρονου αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Την στιγμή που το λευκό φέρετρο έμπαινε στον ναό, φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς άρχισαν να χειροκροτούν τον αστυνομικό που έφυγε από τη ζωή ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με το aetos-grevena.blogspot.com, κάλυψαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία και ο κόσμος φώναζε «Αθάνατος».

Δεκάδες στεφάνια κατέκλεισαν από νωρίς την εκκλησία, αν και η επιθυμίαα της οικογένειας ήταν αντί για στεφάνια, να διατεθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών.

Γρεβενά κηδεία 31χρονου αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Ανάμεσά τους ήταν στεφάνια από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημητρίο Μάλλιο, τον Διευθυντή της Αμεσης Δράσης Αττικής αλλά και πολλών συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας.

Γρεβενά κηδεία 31χρονου αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Προφυλακιστέος ο εργολάβος

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ο 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι 8 εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Η Αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.