Οι χείμαρροι παρέσυραν τους κόπους μια ζωής στη Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη η κατάσταση εξαιτίας της καταστροφής

Δύσκολη η κατάσταση εξαιτίας της καταστροφής

Περιουσίες και κόποι μίας ζωής χαμένοι στις λάσπες. Οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, που υπέστησαν ολική καταστροφή μετά τη χθεσινοβραδινή νεροποντή. Τα αναχώματα έσπασαν με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και το δεύτερο ρέμα της περιοχής. Η μανία του νερού παρέσυρε τα πάντα. Φράχτες, τοίχοι σπιτιών, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι κάτοικοι που είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή, όταν επέστρεψαν, αντίκρισαν και πάλι εφιαλτικές εικόνες, όπως ο Χρήστος Καμπούρης που είδε το σπίτι του να έχει μετατραπεί σε… Πύργο της Πίζας. «Έχω χάσει τα λόγια μου. Δεν ξέρω τι να πω» αναφέρει στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open TV. Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν τα θεμέλια στο σπίτι και της Ευαγγελίας Στάνογλου με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα και να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Ο Στέλιος Βαλιάνος διεκδικεί δεκάδες εκατομ. για τα μεταλλεία

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες χτυπήθηκε και η Θάσος. Δρόμοι έγιναν ποτάμια και σπίτια πλημμύρισαν ξανά. Η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να απεγκλωβίσει ακόμα και ολόκληρες οικογένειες που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους. Από το πρωί έχει ξεκινήσει η καταγραφή των καταστροφών σε σπίτια, ενώ από αύριο κλιμάκιο της περιφέρειας θα επισκεφθεί το νησί προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και στις επιχειρήσεις.

Πηγή: ethnos.gr