Η Δράμα σήμερα γιορτάζει 109 χρόνια Ελευθερίας (ΦΩΤΟ)

Δράμα Ελευθέρια Επέτειος

Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα “Ελευθερίας”

«Ελευθερία και Ελευθέρια» γιορτάζει σήμερα ο Νομός Δράμας, καθώς συμπληρώθηκαν 109 χρόνια μετά την ιστορική νίκη επί των Βουλγάρων κατακτητών.

Η ιστορική και μαρτυρική Δράμα σήμερα γιορτάζει με εκδηλώσεις μνήμης, τα «Ελευθέρια», που ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 4 Ιουλίου.

Δράμα Ελευθέρια Επέτειος Καλαφάτης εκκλησία

Ανήμερα της μεγάλης επετείου (1η Ιουλίου 1913), πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον εορτάζοντα ναό των Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, Τοποτηρητή Ι.Μ. Δράμας.

Ακολούθησε στο Αγαλμα «Ελευθερίας» επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Δράμα Ελευθέρια Επέτειος Καλαφάτης εκκλησία

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. Παρών ήταν όλες οι αρχές της πόλης, τοπικοί βουλευτές και ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Μήνυμα Δημάρχου Δράμας

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος στο μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα, ανέφερε:

«Η Ιστορική και Μαρτυρική Δράμα γιορτάζει. Η 1η Ιουλίου 1913 είναι ημέρα σύμβολο και ορόσημο για την περιοχή μας.

Την 1η Ιουλίου 1913 οι πρόγονοί μας υποδέχτηκαν με χαρά και αγαλλίαση τον Ελευθερωτή Ελληνικό Στρατό, υπό την ηγεσία του Συνταγματάρχη Νικολάου Μιχαλόπουλου Αρκαδικού.

Με τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Δράμας, διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες, διαφυλάττουμε τις αξίες και την παράδοση αυτού του τόπου.

Είναι η δική μας ανταπόδοση απέναντι σ’ αυτές τις θυσίες, αλλά και το χρέος τιμής που οφείλουμε στις γενιές που έρχονται.

Η Δράμα θυμάται. Η Δράμα τιμά. Διδάσκεται και μετατρέπει την ιστορική πορεία της των αγώνων και των θυσιών σε δυναμική και προοπτική για το παρόν και το μέλλον.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΡΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΜΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Δράμα Ελευθέρια Επέτειος