Η Πυροσβεστική προχώρησε σε κοπές δέντρων στην Αλεξάνδρεια

Υπήρχε κίνδυνος να πέσουν

Σε κοπές δέντρων στην πεδιάδα της Αλεξάνδρειας προχωρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς οι λεύκες που υπάρχουν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, μπορεί να πέσουν στο έδαφος ακόμη και με χαμηλής έντασης ανέμους. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο βασικός λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

“Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα σε πολλούς δρόμους. Μιλάμε για εκατοντάδες, για χιλιάδες δέντρα” ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης. “Προγραμματίζουμε συνεργείο από Δευτέρα για να κόψει τα πιο επικίνδυνα δέντρα και έπονται και άλλες αποφάσεις ενώ έχουμε συστήσει και στους Δήμους να προχωρήσουν και εκείνοι σε κοπές” πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, αναμένεται τις επόμενες ώρες η έγκριση του αιτήματος που διατύπωσαν η Περιφερειακή Ενότητα και οι Δήμοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Εν αναμονή των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και φορέων, οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας, οι περιουσίες των οποίων έχουν υποστεί ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει να απευθυνθούν για ζημιές σε κατοικίες και αγροτικές αποθήκες, στο αρμόδιο γραφείο του οικείου Δήμου, για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στο αρμόδιο γραφείο του ΕΛΓΑ και για ζημιές σε καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, στο τμήμα Πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.