Ιράν: “80 νεκροί Αμερικανοί” – Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

“Πόλεμος” και για τον αριθμό των θυμάτων

“Πόλεμος” και για τον αριθμό των θυμάτων

Για 80 Αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς από την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με ρουκέτες στην βάση των ΗΠΑ Αλ Ασάντ στο Ιράκ, κάνει λόγο η Ιρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στην επίθεση με ρουκέτες κατά αμερικανικών βάσεων τραυματίστηκαν περίπου 200 άτομα.

Συγκεκριμένα η ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι 80 «αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης εναντίον βάσεων όπου είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, επικαλούμενη αξιωματικούς του επίλεκτου σώματος αυτού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ υπάρχουν περίπου 200 τραυματίες. Την είδηση αναμεταδίδει το πρακτορείο Anadolou.

Διαβάστε επίσης
Tραμπ: "Θα φύγω από τη χώρα άμα χάσω τις εκλογές"

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν υπήρχε ουδεμία πληροφορία για θύματα στα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, επισημαίνοντας ωστόσο ακόμη βρίσκονταν σε φάση αποτίμηση της κατάστασης, αναφέρει το iefimerida.gr.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι εκτοξεύθηκαν 15 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων και αεροσκάφη και ελικόπτερα «υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές».

Σημείωσε ακόμη, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως το Ιράν έχει στο στόχαστρο άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να πλήξει εάν οι ΗΠΑ ανταποδώσουν τα πλήγματα.