Κ. Μητσοτάκης: «Συνολικά εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία»

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοϊδη

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοϊδη

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου για το μέχρι σήμερα έργο της και τόνισε:

«Συνολικά εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία κάτι που είχαμε δεσμευθεί και ο σχεδιασμός μας υλοποιείται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα».

Επισήμανε ότι ο νόμος για την πολιτική προστασία είναι σημαντική τομή, καθώς ξεπερνιούνται παθογένειες πολλών ετών. Επίσης ευχήθηκε στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος κάθε επιτυχία και να βαδίσει στα πετυχημένα βήματα του 2019 που δεν θρηνήσαμε ζωές από πυρκαγιές.

Διαβάστε επίσης
Ενα στα 10 νέα αυτοκίνητα που αγοράζονται στην Ελλάδα είναι ηλεκτρικά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης εργαστήκαμε με συνέπεια και σχέδιο για να γίνουν ασφαλείς οι πόλεις, η ύπαιθρος και να γίνουν οι συνθήκες διαβίωσης ανθρώπινες.

Επισήμανε ότι έχουν τοποθετηθεί 2.700 νέοι αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα. Μίλησε για το σημαντικό ρόλο της πολιτικής προστασίας και το νέο νόμο πρόληψης. «Η χώρα για πρώτη φορά φιλοδοξεί να δημιουργήσει μηχανισμό για να αντιμετωπίσει και τα πιο δύσκολα περιστατικά», είπε και σημείωσε την προσπάθεια του υπουργείου να γίνουν οι φυλακές ασφαλέστερες, και οι συνθήκες για τους κρατούμενους καλύτερες.