Κ. Ζουράρις: «Στημένη υπόθεση από τον υπερπρωθυπουργό Μαρινάκη και τους Μητσοτάκη – Αυγενάκη»

Τι είπαν δήμαρχος και βουλευτές Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση του ΑΣ ΠΑΟΚ

Τι είπαν δήμαρχος και βουλευτές Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση του ΑΣ ΠΑΟΚ

Για «στημένη υπόθεση από τον υπερπρωθυπουργό Μαρινάκη και τους Μητσοτάκη – Αυγενάκη» έκανε λόγο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος παρευρέθηκε στο κάλεσμα του ΑΣ ΠΑΟΚ στους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς εκείνους της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορούν τους «ασπρόμαυρους».

Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος τόνισε ότι: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για κάτι που αφορά την πόλη μας αλλά και όλη την Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη διαδικασία και ο δήμος Θεσσαλονίκης όπως και εγώ είμαστε δίπλα στον ΠΑΟΚ, γιατί είναι σημαντικό για την πόλη να υπάρχουν ομάδες που πρωταγωνιστούν».

Ο βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος αμέσως μετά τη συνάντηση είπε: «Λανθασμένες επιλογές διορθώνουν λάθη, παρεμβάσεις νέες διορθώνουν προηγούμενες παρεμβάσεις και τελικά έχουμε εκτεθεί σε διεθνές φορείς. Αυτό που σήμερα συζητήσαμε, είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο όπου να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο και θέλουμε το πρωτάθλημα να κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Έχουν γίνει πολλά λάθη από Μητσοτάκη και Αυγενάκη που διχάζουν».

Από την πλευρά του, ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης σημείωσε: «Έξω οι πολιτικοί, έξω οι πολιτικές παρεμβάσεις, αυτό είπαμε και μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία. Ο κόσμος και οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου πρέπει να δώσουν τη λύση. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ είναι εδώ από το 2016 αλλά δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση απεδείχθη ανίκανη να λύσει τα στοιχειώδη. Ειπώθηκαν και στην βουλή, ελπίζω να δοθεί η λύση από τον ίδιο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Και τρίτον παρακαλώ πολύ να μην εμπλέκονται ζητήματα που αφορούν τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με εθνικά μας θέματα. Είμαστε πολύ λίγοι για να αντιδικούμε μεταξύ μας. Χρειάζεται ενότητα και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γι’αυτό παλεύουμε».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Μόλις οκτώ κενές ΜΕΘ κορονοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Αμανατίδης σχολίασε: «Ο μη διορισμός μελών της ΕΕΑ με σύννομο τρόπο δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά. Αυτά θα πρέπει να αλλάξουν. Το δίκαιο θα πρέπει να επικρατήσει».

Ο βουλευτής με το ΚΚΕ, κ. Γιάννης Δελής, τόνισε: «Διατυπώσαμε ακόμα την πρότασή μας επιτέλους οι ΠΑΕ να υπαχθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης και όχι στο αθλητισμού, κάτι για το οποίο δε μιλά κανένα κόμμα πλην του ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση συμμεριζόμαστε και την αγωνία και την αγάπη του λαϊκού κόσμου του ΠΑΟΚ. Στεκόμαστε δίπλα στη προσπάθειά του που είναι και δική μας προσπάθεια τα πρωταθλήματα να μην κρίνονται στα δικαστήρια αλλά στα γήπεδα».

Ακόμη, ο βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» και αντιπρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Αβδελάς, δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΠΑΟΚ γιατί είμαι και από μικρός ΠΑΟΚτσης και δεν το κρύβω. Η επιτροπή είναι ύποπτη, όταν ρώτησα τον Αυγενάκη με ποια κριτήρια μπήκαν κάποιοι στην επιτροπή δεν απάντησε ποτέ.

Ο στόχος της κυβέρνησης και του Ολυμπιακού είναι να πλήξουν τον ΠΑΟΚ και να κλέψουν το πρωτάθλημα, το θέμα είναι πως θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ, και γι’αυτό έγινε η σημερινή ενημέρωση, να φανταστείτε ότι την τροπολογία την έφερε άτομο το οποίο δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, και όχι ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός. Ο ΠΑΟΚ θέλει δικαιοσύνη και είμαστε δίπλα του».