Στα λευκά η Φλώρινα – Πανέμορφο το χιονισμένο Νυμφαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόλαυσαν κάτοικοι και τουρίστες

Το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα έπεσε σήμερα (27/11) το πρωί στο Νυμφαίο της Φλώρινας, κάνοντας το τοπίο να θυμίζει Χριστούγεννα.

Φλώρινα: Το Νυμφαίο “ντύθηκε” στα λευκά και κάτοικοι και τουρίστες έδειξαν να απολαμβάνουν το πανέμορφο, χιονισμένο τοπίο.

Το χωριό Νυμφαίο στη Φλώρινα είναι ορεινός οικισμός που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός.» Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος. Ο οικισμός έχει μόνιμο πληθυσμό 132 κατοίκων.

Το Νυμφαίο στη Φλώρινα περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή σημαντικών ατόμων που κατάγονται από το χωριό, όπως ο πρόεδρός του Νικόλαος Μέρτζος και η οικογένεια Μπουτάρη έχει γίνει πόλος έλξης αξιόλογου τουρισμού.

Διαβάστε επίσης
O καιρός σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωρίο. Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούνται αρκούδες, οι οποίες έχουν κατασχεθεί από αρκουδιάρηδες και ζωολογικούς κήπους, και αρκετοί λύκοι αντίστοιχα —ζώα για τα οποία θεωρείται αδύνατη η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον.