Καϊτεζίδης: “Βελτίωση της υδροδότησης στο Φίλυρο από σήμερα”

Για μηνύσεις έκανε λόγο ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Για ασφαλιστικά μέτρα έκανε λόγο ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Τη διαβεβαίωση που έλαβε από την ΕΥΑΘ πως από σήμερα θα υπάρξει βελτίωση στην υδροδότηση στο Φίλυρο μετέφερε μέσω ανάρτησης στη σελίδα του στο Facebook ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη απάντησε με αυτό τον τρόπο στα πολλά και έντονα παράπονα κατοίκων του οικισμού που εδώ και δύο εβδομάδες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και μένουν για ώρες χωρίς νερό

Η ανάρτηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη χθες το βράδυ:

«Αγαπητοί συνδημότες/ίσσες,

Διαβάζουμε με προσοχή τα σχόλια καταγγελίας σας και αναγνωρίζουμε το δίκαιό σας ενώνοντας την φωνή μας με την δική σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με απόλυτη ευθύνη της ΕΥΑΘ, η οποία αυθαίρετα, απροειδοποίητα και αντισυμβατικά διέκοψε εδώ και 10 ημέρες την παροχή νερού στο Φίλυρο εν μέσω καύσωνος παρά την μεταξύ ΔΕΥΑ-ΕΥΑΘ γραπτής συμφωνίας.

Η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα έφτασε στο μη παρέκει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των εκλογών που κράτησαν στα σπίτια τους, τους κατοίκους του Φιλύρου με αποτέλεσμα οι ανάγκες για νερό να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.

Διαβάστε επίσης
Διανομή τροφίμων την επόμενη εβδομάδα από το δήμο Θεσσαλονίκης

Μετά τις συνεχείς πιέσεις προσωπικά του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και της διοίκησης της ΔΕΥΑ, η ΕΥΑΘ διαβεβαίωσε ότι μέχρι αύριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των δημοτών μας. Καταθέτουμε αύριο κιόλας ασφαλιστικά μέτρα και μηνυτήρια αναφορά, σε περίπτωση που η ΕΥΑΘ δεν τηρήσει την υπόσχεσή της.

Στον αγώνα αυτό, σας θέλουμε στο πλευρό μας δίνοντας μας την άδεια να αξιοποιήσουμε και τις αναφορές σας στο δικαστήριο.

Σας ζητούμε αυτές τις ώρες της δυσκολίας να δείξετε πνεύμα συνεργασίας και να αποφύγετε την άσκοπη κατανάλωση του πολύτιμου νερού περιορίζοντάς το αυστηρά στις οικιακές ανάγκες καθώς παρατηρούνται και περιπτώσεις αδικαιολόγητης υπερκατανάλωσης

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και νέα αναλυτική ενημέρωση. Για μία ακόμη φορά ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία όλων για να λυθεί το πρόβλημα».