Κακοκαιρία Ελπίς: “Πάγωσαν” τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει στην Αθήνα

Κακοκαιρία Ελπίς: Στα αμαξοστάσια αποσύρθηκαν όλα τα λεωφορεία και τα τρόλει έπειτα από οδηγία του ΟΑΣΑ στους οδηγούς των οδικών μέσων της πρωτεύουσας.

Κατέρρευσε τελικά το οδικό κομμάτι των συγκοινωνιών στην Αθήνα, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και ήδη δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο λεωφορείου ή τρόλει. Έτσι πλέον λίγα οδικά μέσα που παρέμεναν ακόμα στους δρόμους εξυπηρετώντας κυρίως γραμμές του κέντρου βρίσκονται ήδη καθ΄ οδόν προς τα αμαξοστάσια.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ethnos.gr, αρχικά η εντολή απόσυρσης από την κυκλοφορία αφορούσε μόνο τα οχήματα που ανήκαν στο δυναμικό των αμαξοστασίων Ανθούσας και Λιοσίων. Επιπλέον όλες οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Κορίνθου – Ευβοίας και Θηβών αποσύρονταν ήδη στα αμαξοστάσια. Ωστόσο λίγη ώρα πριν αντίστοιχη εντολή δόθηκε και για τα υπόλοιπα αμαξοστάσια της εταιρίας.

Ήδη από την αρχή της ημέρας η συγκοινωνία είχε ξεκινήσει με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές λεωφορείων και τρόλει. Ωστόσο πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο με τους δρόμους να γίνονται όλο και πιο αδιάβατοι και ορατό τον κίνδυνο τα οχήματα να αποκλειστούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς

Διαβάστε επίσης  Εννέα προσαγωγές στην εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ (ΦΩΤΟ)

Την ίδια στιγμή σοβαρές αρρυθμίες εμφανίζονται ήδη και στην κυκλοφορία των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχει ήδη ανακοινώσει ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.
Παράλληλα η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Επιπλέον για διάστημα περίπου μίας ώρας το Τραμ προσωρινά τερμάτιζε στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ λίγο πριν τις 12.30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε όλο το δίκτυο και οι συρμοί τερμάτιζαν στο Σύνταγμα.
Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Παράλληλα εξαιτίας υψηλής συγκέντρωσης χιονιού, υπάρχει πρόβλημα με την αμαξοστασία 54 κοντά στη Λιβαδειά, για την οποία δρομολογείται η αντικατάσταση της μηχανής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν και στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *