Καταφτάνουν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα αναλάβουν δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Σε 25 γραμμές γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Σε 25 γραμμές γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η παραλαβή των λεωφορείων, η προετοιμασία και οι εργασίες για τη σταδιακή ένταξη των 120 λεωφορείων των ΚΤΕΛ τα οποία πρόκειται να αναλάβουν το έργο αστικής συγκοινωνίας σε 25 επιπλέον γραμμές του ΟΑΣΘ μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Γραμμές του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τους Δήμους Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Θέρμης και σημαντικά τμήματα των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη θα αποκτήσουν πολύ καλύτερες συχνότητες διέλευσης και πληρέστερη κάλυψη, μέσω της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ και των ΚΤΕΛ Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής. Στόχος είναι τα οχήματα να είναι έτοιμα για ένταξη στο σύστημα συγκοινωνίας και να δρομολογηθούν με ασφάλεια και ποιότητα στους όρους μετακίνησης πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης που συντονίζει και κατευθύνει το έργο, οργάνωσε σήμερα δεύτερη συνάντηση εργασίας στην οποία συντονίσθηκαν τόσο οι ενέργειες για τη σταδιακή ενσωμάτωση του συστήματος τηλεματικής στα οχήματα (χρονοπρογραμματισμός για εξοπλισμό έως 5-10 οχημάτων την ημέρα), η εγκατάσταση επικυρωτικών και εκδοτικών μηχανημάτων, η κατάθεση εγγυητικών επιστολών για το έργο όσο και λεπτομέρειες χρήσης σταθμαρχείων και τερματικών, συντονισμού και εκτέλεσης δοκιμαστικών δρομολογίων για εξοικείωση των νέων οδηγών κ.ά.

Διαβάστε επίσης
Καραμανλής: "Η επανακρατικοποίηση του ΟΑΣΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς"

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής με τη σχετική απόφαση στα τέλη του 2019 και την εξασφάλιση του σχετικού κονδυλίου, έδωσαν το έναυσμα ώστε να πάρει άμεσα σάρκα και οστά η παροχή επιπλέον έργου αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η αδυναμία του ΟΑΣΘ να εξυπηρετήσει με πληρότητα τους μετακινούμενους είναι πλέον εμφανής. Ο ΟΣΕΘ εποπτεύει το έργο και θα πιστοποιεί τις σχετικές πληρωμές από τα κονδύλια του Τακτικού Προϋπολογισμού.

Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης εργασίας των φορέων και τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΘ, κόπηκε από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καλογερούδη και τον Διευθύνοντα κ. Γιάννη Τόσκα η καθιερωμένη βασιλόπιτα του Οργανισμού με ευχές για υγεία και ένα καλύτερο 2020 για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.