Κατερίνη: Σεξιστική επίθεση σε οργανοπαίκτρια – Δεν την άφησαν στη σκηνή επειδή φορούσε σορτς

Αρνήθηκε κατηγορηματικά να αλλάξει και αποχώρησε

Καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της από διοργανωτή εκδήλωσης στην Κατερίνη έκανε η νεαρή οργανοπαίκτρια Ειρήνη Σαχταρίδο.

Η νεαρή μουσικός βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη σε εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, όπου επρόκειτο να παίξει το αγγείο, την παραδοσιακή ποντιακή γκάιντα, ωστόσο η βραδιά δεν εξελίχθηκε όπως η ίδια περίμενε.

«Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι», αναφέρει η μουσικός.

Η κ. Σαχταρίδου επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τη συγκεκριμένη βραδιά, όμως, η απόφαση δεν άλλαξε. Ενώ περίμενε να εμφανιστεί στη σκηνή, αυτό δεν συνέβη ποτέ, γιατί επέμενε να μην αλλάξει ρούχα.

«Ενώ περνούσε η ώρα, μου ανακοινώθηκε ότι η απόφαση του Προέδρου να μην παίξω αν φοράω σορτσάκι είναι αμετάκλητη. Με λίγα λόγια μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου… Όταν τους ζήτησα να ανακοινώσουν από μικροφώνου τον λόγο που δεν μου επιτρέπουν να ανέβω στη σκηνή, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά.  Αποχώρησα, μη δεχόμενη φυσικά να πληρωθώ ούτε ευρώ, ακόμη και για τα έξοδα που έκανα ερχόμενη από την Κοζάνη», λέει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή Ειρήνη Σαχταρίδου είναι από τις λίγες περιπτώσεις νέων μουσικών που ασχολούνται με την παράδοση. Από μικρή ηλικία έχει εντρυφήσει στην ποντιακή μουσική και μάλιστα σε ένα μουσικό όργανο, το αγγείο, που σπάνια εμφανίζεται σε εκδηλώσεις και μάλιστα με γυναίκα οργανοπαίκτρια. Έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Μάλιστα προωθεί την εκμάθηση του αγγείου με μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Για την περιπέτειά της μάλιστα αναφέρθηκε αναλυτικά με μακροσκελή ανάρτησή της στο facebook:

Πηγή: voria.gr