Καθηγητής έπιασε από την κοτσίδα μαθήτρια και την απειλούσε ότι θα τη χτυπήσει!

Ιωάννινα μαθητής σχολείο Καβάλα Τρίκαλα Κιλκίς σχολεία

Έξαλλοι οι γονείς της

Έξαλλοι οι γονείς της

Ένας καθηγητής έπιασε από την κοτσίδα μαθήτρια και την απειλούσε ότι θα τη χτυπήσει, φωνάζοντάς της «σκάσε», στην Κέρκυρα.

Αποτέλεσμα είναι οι γονείς της να καταθέσουν μήνυση κατά αυτού, αλλά και άλλων πέντε καθηγητών γυμνασίου στην Κέρκυρα, κατηγορώντας τους για σχολικό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό της κόρης τους, σύμφωνα με το STAR.

Συγκεκριμένα, η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, καθώς στις 29 Ιανουαρίου η κόρη τους, όπως ισχυρίζονται, δέχθηκε επίθεση από τον καθηγητή της μουσικής.

Τον ρώτησε γιατί γράφουν τεστ γεωγραφίας στο μάθημά του και εκείνος βγήκε, όπως υποστηρίζουν, εκτός εαυτού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, οι γονείς ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής άρχισε να της φωνάζει και να της λέει «σκάσε θα φας σφαλιάρα».

Του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να της φωνάζει και της είπε ότι είναι άχρηστη, να πάει με αστέγους, ότι έχει νοητική στέρηση, ότι είναι ανάπηρη και ότι μόνο για εκεί κάνει. Την έπιασε από τα μαλλιά και την πλεξίδα της και την πήγε στο γραφείο της διευθύντριας.

«Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι. Υπάρχει όμως κάτι το πλέον σοβαρό το οποίο είναι η ψυχική κατάσταση της μαθήτριας η οποία έχει καταρρακωθεί. Δεν θέλει να πάει σχολείο», εξήγησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Ανδρέας Ρίγγας.

Διαβάστε επίσης
Εδεσσα: Σύλληψη για παράνομη λειτουργία εστιατορίου παρά το lockdown

Στις 25 σελίδες της μήνυσης οι γονείς της μαθήτριας Β’ γυμνασίου κατηγορούν τους καθηγητές για παράβαση καθήκοντος και αναφέρουν πάνω από 10 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Καλούν επιπλέον ως μάρτυρες επτά συμμαθητές της.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μιλώντας στο Star σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να κατηγορούνται πέντε καθηγητές.

«Το διερευνούμε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους καθηγητές που εμπλέκονται».

Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.