Κλείνει η αθλητική εφημερίδα Metrosport

Metrosport

Η ΕΣΗΕΜΘ ζητά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων

Σταματά η έκδοση της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας Metrosport. Αυτό έγινε γνωστό σε συνάντηση του εκδότη της με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν σχετικές φήμες που πλέον επιβεβαιώνονται. Η Ενωση Συντακτών, σε ανακοίνωσή της, ζητά από την ιδιοκτησία να ανακληθούν οι απολύσεις που έχουν ήδη γίνει και να διασφαλιστούν οι θέσεις και οι όροι εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, αναφέρει: “Την πρόθεσή του να διακόψει την έκδοση της εφημερίδας Metrosport επιβεβαίωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Metromedia Π. Ανδρώνης.

Σε συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, το ΔΣ τόνισε στον κ. Ανδρώνη ότι οφείλει να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε:

Τυχόν διακοπή της έκδοσης να μην επιφέρει απομακρύνσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων από τον Όμιλο Metromedia.
Να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση εφαρμοστεί στα ΜΜΕ του Ομίλου να μην προκαλέσει βλαπτικές μεταβολές στους όρους εργασίας των εργαζόμενων δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στον Όμιλο Metromedia σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σε αυτόν, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους”.