Κλειστά σήμερα (11/10) τα σχολεία – Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

σχολεία

Με αφορμή την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σύγκρουση των εκπαιδευτικών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με αφορμή την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Σε αυτό το πλαίσιο, ως γνωστό η ΔΟΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) πράγμα που σημαίνει την ερχόμενη Δεύτερα θα μείνουν κλειστά εκτός από τα δημοτικά και νηπιαγωγεία και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια).

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11.30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δάσκαλοι και καθηγητές εμφανίζονται εξοργισμένοι με τη στάση που κρατά απέναντί τους η υπουργός Παιδείας η οποία όπως λένε αντί να συζητήσει μαζί τους καταφεύγει διαρκώς στα δικαστήρια. Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα προπύλαια. Η απεργία των εκπαιδευτικών έχει και την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ η οποία αποφάσισε, ύστερα από σχετικό αίτημα της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την κήρυξη απεργίας αποχής για τους εκπαιδευτικούς από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Στην αντεπίθεση η Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από την πλευρά της κατέθεσε την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο είχε κρίνει μεν παράνομη την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση αλλά όχι και άμεσα εκτελεστέα.

Διαβάστε επίσης
Δυτική Μακεδονία: Με καθυστέρηση αύριο (26/1) η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, οι συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου 2022. Μετά από αυτό όμως το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να «στριμώξει» για τα καλά τους συνδικαλιστές και σήμερα (07/10) προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας η πρωτοβάθμια απόφαση να καταστεί και άμεσα εκτελεστέα και το δικαστήριο να επιβάλλει ποινές (10.000 ευρώ) σε όσους εκπαιδευτικούς δεν την εφαρμόσουν.

Η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί στη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ,όπου θα εκδικαστεί και η έφεση των εκπαιδευτικών! Για τη ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και τα σωματεία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ). Η υπουργός Παιδείας έχει μιλήσει με σκληρή γλώσσα κατά των συνδικαλιστών λέγοντας ότι δεκαετίες τώρα ( 40 χρόνια) δεν θέλουν την αξιολόγηση και ότι τα σωματεία δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Δήλωσε επίσης για πολλοστή φορά πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση μετά τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών. Σχολιάζοντας τη διαδικασία, είπε ότι θα υπάρξουν δύο στάδια. Στο πρώτο θα αξιολογηθεί η λειτουργία του σχολείου και η εκπαιδευτική δραστηριότητα. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *