Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία στο Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη σχολεία αθλητικού εξοπλισμού thessaloniki neapoli gymnasio sxoleio gymnasio neapolis Θεσσαλονίκη κλειστά σχολεία 1ο Γυμνάσιο Συκεών

Λόγω του χιονιά

Λόγω του χιονιά

Οι χιονοπτώσεις που πλήττουν τα ημιορεινά και ορεινά της Θεσσαλονίκης οδηγούν σε κλείσιμο κάποιων σχολείων στο νομό, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου απευθύνει έκκληση σε οδηγούς για αυξημένη προσοχή λόγω των χιονοπτώσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Λαγκαδά: Κλειστά θα μείνουν αύριο (Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σε Ξυλούπολη, Οσσα, Κρύα Νερά, Σοχό, το γυμνάσιο της Ξυλούπολης και του Σοχού, το Λύκειο Σοχού, καθώς επίσης και ο παιδικός σταθμός του Σοχού.

Προσοχή στους οδηγούς συστήνει ο δήμος Ωραιοκάστρου

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη ο μηχανισμός του δήμου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης και του παγετού. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που διέρχονται από την επαρχιακή οδό 4 Ωραιοκάστρου – Δρυμού (από Ωραιόκαστρο προς Μελισσοχώρι), καθώς ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στο σημείο με ομίχλη και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ηδη γίνεται ρίψη αλατιού στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ αργότερα τη νύχτα όπως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επιχειρήσουν μηχανήματα του δήμου στις κεντρικές αρτηρίες της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου, ώστε να αντιμετωπιστούν το χιόνι και ο παγετός.

Κλειστό νηπιαγωγείο και στο δήμο Χαλκηδόνος λόγω γρίπης

Επισημαίνεται πως στο δήμο Χαλκηδόνος αποφασίστηκε η διακοπή μαθημάτων στο 4ο Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Κουφαλίων στις 6 και 7 Φεβρουαρίου λόγω αυξημένων κρουσμάτων γρίπης.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη είναι ο δεύτερος γύρος χιονοπτώσεων στο νομό Θεσσαλονίκης, με Χορτιάτη, Φίλυρο και Ωραιόκαστρο να πλήττονται περισσότερο.