Κόλλημα στη σύμβαση ΟΣΕΘ – ΚΤΕΛ

μετακινήσεις ΚΤΕΛ ΟΑΣΘ

Απρόοπτα εμπόδια στη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ- ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ, για την εκχώρηση 25 λεωφορειακών γραμμών βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και αυτό γιατί δεν ανέβαλε τη λήψη απόφασης και ζήτησε από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, περισσότερα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ανάγκη για απευθείας ανάθεση έργου. Το αίτημα του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία […]

Απρόοπτα εμπόδια στη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ- ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ, για την εκχώρηση 25 λεωφορειακών γραμμών βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και αυτό γιατί δεν ανέβαλε τη λήψη απόφασης και ζήτησε από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, περισσότερα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ανάγκη για απευθείας ανάθεση έργου.

Το αίτημα του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία καθώς, όπως είχε διαρρεύσει, είχε γίνει θετική εισήγηση και η έγκριση της σύμβασης, αναμενόταν από ημέρα σε ημέρα. Αντί όμως της έγκρισης, στάλθηκε έγγραφο αίτημα στον ΟΣΕΘ με το οποίο ζητείται να τεκμηριώνεται το επείγον της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες και κατ΄επέκταση η απευθείας ανάθεση, αντί της διενέργειας διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης
Φωτιά χθες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, ΟΣΕΘ και ΟΑΣΘ να βρίσκονται σε κινητοποίηση προκειμένου να σταλούν τα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν, καθώς είναι 92 λεωφορεία έχουν βγει εκτός κυκλοφορίας και άλλα 44 οχήματα, πρόκειται να αποσυρθούνε.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στα ΚΤΕΛ που έχουν σπεύσει να προμηθευτούν λεωφορεία για αυτές τις 25 γραμμές, πριν ακόμη υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Από πλευράς δε εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που εναντιώνονται στην εκχώρηση των λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ, τονίζεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή, δεν κάνει και νόμιμη τη μη διενέργεια διαγωνισμού και την απευθείας ανάθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *