Κόντρες για τις μετακινήσεις υπαλλήλων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Στο δημοτικό συμβούλιο

Μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου, ο οποίος έκανε λόγο για μετακινήσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη προϊσταμένων και διευθυντών και με αποκλειστικό κριτήριο τη στάση που κράτησαν κατά τις εκλογές, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για εξωθεσμική διοίκηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «πετάει τους εργαζόμενους», χωρίς να έχει θεώρηση του τι ακριβώς γίνεται, αλλά και χωρίς να υπάρχει νέος οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ).

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου. «Οι πρακτικές σας παραπέμπουν σε εποχές που ταλαιπώρησαν την πόλη, στην εποχή Παπαγεωργόπουλου», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο μάλιστα για εξωθεσμικές παρεμβάσεις, δεδομένου ότι ο κώδικας δε γίνεται σεβαστό και πρόσθεσε ότι «δε θα επιτρέψουμε ευτελισμό των ανθρώπων αυτών».

Για μετακινήσεις υπαλλήλων χωρίς κριτήρια έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη Ανάποδα», Αντώνης Γαζάκης, έθεσε το θέμα της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ένα ακόμα πάρκινγκ.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 300 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, ανέφερε ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει εξουσία με εντολή λαού και όπως όλοι πρέπει να σεβαστούμε επιλογή έτσι και όλοι οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο νομιμότητας οφείλουν να την υπηρετούν. Ωστόσο πρόσθεσε πως «αυτή τη λαϊκή εντολή θα πρέπει να τη σέβονται πρωτίστως οι ασκούντες την εξουσία» και πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κινήσεις «με ερασιτεχνισμό ή με υπεροψία».

Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος επισήμανε ότι η διοίκησή του παρέλαβε βαλτωμένες υπηρεσίες, στις οποίες οι εργαζόμενοι βολεύονταν και όχι ένα πλάνο μιας διοίκησης που πρέπει να εξυπηρετεί δημότες. Ο ίδιος επισήμανε ότι ενισχύθηκαν κατά προτεραιότητα οι οικονομικές υπηρεσίες, ενώ υπήρχαν υπάλληλοι που ήταν χρόνια σε κάποιες υπηρεσίες και ήθελαν να φύγουν, ενώ άλλοι ανήκαν τυπικά σε υπηρεσίες όπως η καθαριότητα ή οι τεχνικές υπηρεσίες, αλλά ήταν σε άλλα γραφεία.

«Κατανοώ πώς κάποιοι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο –επίκειται οι εκλογές του μεγάλου συλλόγου δήμου, αυτό όμως δεν αποτελεί κριτήριο για τη διοίκηση του δήμου», είπε και πρόσθεσε ότι είναι σε διαβούλευση ο νέος ΟΕΥ.  «Όταν παραδώσω τη διοίκηση ο επόμενος δήμαρχος θα παραλάβει λειτουργικό οργανισμό.  Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ο δήμος διοικείται», κατέληξε.