Κοροναϊός: Δύο νέα κρούσματα στη Ρωσία!

κορονοϊός κορονοϊό Κίνα

Παίρνει διαστάσεις το θέμα

Παίρνει διαστάσεις το θέμα

Δύο Κινέζοι πολίτες έχουν διαγνωσθεί με τον κοροναϊό στη ρωσική επαρχία Zabaikalsky Krai και στην πόλη Tyumen στη Σιβηρία, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα, στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Η κ. Γκολίκοβα, ακόμη, ανακοίνωσε ότι όλες οι απευθείας πτήσεις από την Κίνα στη Ρωσία θα σταματήσουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με εξαίρεση αυτές της Aeroflot, του εθνικού αερομεταφορέα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ακόμα τον επαναπατρισμό των πολιτών της από πολλές περιοχές της Κίνας εξαιτίας του ιού. Η είδηση αυτή έρχεται μια μόλις μέρα αφότου η Μόσχα έκλεισε τα χερσαία της σύνορα με την Κίνα.

Μόλις χθες η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα στην Άπω Ανατολή, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, κατόπιν των οδηγιών που έδωσε στις αρχές ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση σε μια προσπάθεια αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού στη χώρα. «Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει.

Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.