Κορονοϊός: Αυξήθηκαν κατά 79% οι νοσηλείες από τον Οκτώβριο στη Βόρεια Ελλάδα

δωμάτια νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κορονοϊός Πέλλα ανοσοκαταστολή Σέρρες

Τρομάζουν οι αριθμοί

Στα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για τον μήνα Νοέμβριο αποτυπώνεται η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας λόγω «επέλασης» του τέταρτου κύματος κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.

«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών Covid για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. Συνολικά 497 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid 19» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα – Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ-Covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Θανάσιμος τραυματισμός άνδρα που παρασύρθηκε από μηχανή

Η 4η ΥΠΕ επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης ενώ τονίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνουν μια ακόμα δύσκολη μάχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.