Κορονοϊός: Ανοίγει αύριο (11/11) η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών μέχρι 4 ετών

εμβολιαστικό κέντρο εμβόλια

Εχουν παραληφθεί στην Ελλάδα τα εμβόλια Pfizer

Σε λειτουργία θα τεθεί αύριο Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών κατά του κορονοϊού.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, έχουν παραληφθεί στην Ελλάδα τα εμβόλια Pfizer για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών (6Μ-4Ε). Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους θα ανοίξει τις πρωινές ώρες αύριο 11 Νοεμβρίου 2022 για τον προγραμματισμό ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με τα εμβόλια αυτά θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή έχουν αναρτηθεί στo https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/attachments/pinakes_dikaioyhon_emvolion_10112022cor_1.pdf

Υπενθυμίζεται ότι Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε πρόσφατα και τον εμβολιασμό με πρώτη αναμνηστική δόση για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Για τα παιδιά που έχουν νοσήσει covid μίλησε πρόσφατα και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. «Τα κρούσματα με covid στα παιδιά αυξήθηκαν το 2022 με την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον» είπε και συμπλήρωσε ότι παρατηρήθηκε αύξηση προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία.

Διαβάστε επίσης  Κορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (29/3) δωρεάν rapid test