Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για παιδιά άνω των 12 ετών

ΔΕΘ εμβολιαστικό κέντρο δήμος Θεσσαλονίκης εμβόλια

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και πάνω κατά, την περιοδεία του στη Μεσσηνία

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά, καθώς το θέμα φαίνεται πως συζητείται από την επιτροπή.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενώ τόνισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη και με δεδομένο ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο χειμώνα με κλειστά σχολεία, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά την έγκριση του εμβολισμού για τους έφηβους 15-17 ετών και το άνοιγμα της πλατφόρμας, έβαλε ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών 12-15 ετών.

Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Πάνω από 3700 νέα κρούσματα - 13 θάνατοι σε 24 ώρες

Για μικρότερες ηλικίες δεν μπορεί να γίνει συζήτηση καθώς το εμβόλιο της Pfizer είναι εγκεκριμένο για 12 ετών κι άνω, ενώ αντίστοιχη έγκριση αναμένεται να λάβει και το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *