Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση σήμερα (30/6) για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους 

κορονοϊός παραλλαγή Δέλτα κρούσματα

Στις 18:00 το απόγευμα

Αναμένεται έκτακτη ενημέρωση σήμερα (30/6) το απόγευμα για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τη Δευτέρα 27/6 άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση για την ηλικιακή ομάδα 30-59 όμως η επικρατεί σύγχυση καθώς η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελος της δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε αυτές τις ηλικίες. Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Διαβάστε επίσης
NBA: Απόφαση "βόμβα" για τους ανεμβολίαστους μπασκετμπολίστες

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22».