Κορονοϊός: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση παραμένει το ωράριο λειτουργίας – Η εισήγηση της Επιτροπής

κορονοϊός μέτρα

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών προχώρησαν στην απόφαση να εισηγηθούν μερική χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η επιτροπή εισηγείται στην κυβέρνηση την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και τη διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 12:00.

Όσον αφορά τα γήπεδα, η επιτροπή εισηγήθηκε την αύξηση της πληρότητας στο 50%.

Υπενθυμιζεται πως την μερική χαλάρωση των μέτρων και συγκεκριμένα της επιστροφής της μουσικής είχε ουσιαστικά προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», είχε τονίσει η υπουργός.

Διαβάστε επίσης  Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (29/5) δωρεάν rapid test

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *