Κορονοϊός – Γαλιατσάτος: “Μήπως συμβαίνει κάτι στη Σαγκάη;”

κρούσματα τεστ εμβόλιο κορονοϊός Αίγυπτος

“Θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου”

Κορονοϊός: Για την εξέλιξη της πανδημίας στη Σαγκάη, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, στο Mega.

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος σχολιάζοντας τις σκληρές εικόνες από τη Σαγκάη, με τον αυστηρό και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπο περιορισμό των κατοίκων.

Αναφερόμενος στα εμβόλια και συγκεκριμένα στην 4η δόση, ο ίδιος τόνισε ότι: «Τα εμβόλια λειτουργούν. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

«Την 4η δόση στην Αμερική την κάνουν τώρα οι άνω των 50 ετών. Αν δεν υπάρξουν πολλά κρούσματα δεν νομίζω να χρειαστεί η 4η δόση για τους κάτω των 50 ετών», πρόσθεσε.