Κορονοϊός: Με δύο τεστ την εβδομάδα και μάσκα επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

H επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα (14/12) το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την πρώτη Ιανουαρίου το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας. Για τους γιατρούς όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις.

Οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν υπό τους προαναφερόμενους όρους προστασίας της δημόσιας υγείας στις μονάδες υγείας από την 1η Ιανουαρίου, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Διαβάστε επίσης  Κορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (27/3) δωρεάν rapid test

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παρότι είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνη την εν λόγω απόφαση, έχει διαβεβαιώσει ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας» και πρόσθεσε ότι «ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.