Κορονοϊός: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των άνω των 60 ετών

παιδιά εμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘ εμβολιαστικά κέντρα δημοσκόπηση

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα

Κορονοϊός – υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η υποχρεωτικότητα στο τεράστιο θέμα των εμβολιασμών φαίνεται ότι προχωρά και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρώτα από όλα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, για αυτό και έχει δώσει την αρμοδιότητα ήδη στον Υπουργό Υγείας να το κάνει με μία απλή υπογραφή.

Αυτό θα γίνει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ ενώ ως το τέλος του μήνα θα κλειδώσουν οι οριστικές αποφάσεις.

Αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο με διασωλήνωση από ότι ένας εμβολιασμένος.

Υπάρχει πάντα και οι σκέψη για στοχευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε ένστολους και όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής με αυξημένες συναλλαγές με το κοινό.

Διαβάστε επίσης
Μόσιαλος: «Χρειαζόμαστε πλέον καλύτερα εμβόλια κατά του κορονοϊού»

Εφόσον γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους 60 και πάνω ή και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς δε θα έχει νόημα διαφορετικά να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το θέμα είναι μέχρι στιγμής αν αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές ή αν θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί στην καθημερινότητά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.