Κορονοϊός: Συνεχίζεται η μείωση στα νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

rapid test Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης rapid test Αμπελόκηποι ΕΕΘ

Ποια είναι η γεωγραφική κατανομή

Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Κορονοϊός: Οπως ανακοινώθηκε, στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 150 νέα κρούσματα, συνεχίζοντας τη μείωση.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 183, την Τετάρτη 200 και την Τρίτη 205 κρούσματα.

Αναλυτικά που εντοπίστηκαν τα κρούσματα:

Κορονοϊός – Μόσιαλος: “Τα έξι εμβόλια με 100% αποτελεσματικότητα” (ΦΩΤΟ)

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), σε ανάρτησή του αναφέρεται στα έξι εμβόλια που είναι αποτελεσματικά 100%.

Ο Ηλίας Μόσιαλος παραθέτει και σχετικό πίνακα. Τα έξι εμβόλια είναι των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Κάνει λόγο για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και επισημαίνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 225 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *