Κοζάνη: Μεγάλη ανησυχία για τη γέφυρα των Σερβίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Με «γυμνό» μάτι ορατές οι παραμορφώσεις

Με «γυμνό» μάτι ορατές οι παραμορφώσεις

Την τοπική -και όχι μόνο- επικαιρότητα απασχολεί τον τελευταίο καιρό, η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα και, έπειτα από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε ο ειδικός στην γεφυροποιία, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Surrey κ. Σ. Μητούλης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη, το πρόβλημα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, εντοπίζεται στο αρχικό τμήμα της από την Κοζάνη προς τα Σέρβια, όπου υπάρχουν κατακόρυφες μετακινήσεις σε κάποιους από τους προβόλους της γέφυρας, δημιουργώντας μια γενικότερη παραμόρφωση στο οδόστρωμα.

Η βύθιση αυτή είναι ορατή ακόμη και με «γυμνό» μάτι, χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης
Κοζάνη: Ανάστατοι κάτοικοι μετά από περίεργα μηνύματα σε σημεία της πόλης (ΦΩΤΟ)

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι κάτοικοι της περιοχής και διερχόμενων οδηγών, όπως αναφέρει το KOZANILIFE.GR, υποστηρίζουν ότι η γέφυρα για αρκετές δεκαετίες έφερε σε όλο το μήκος της εμφανείς, κάθετους, μεταλλικούς συνδέσμους, στα σημεία που ενώνονταν οι πρόβολοι.

Τα τελευταία χρόνια οι σύνδεσμοι αυτοί έχουν καλυφθεί με άσφαλτο, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να πιστεύουν ότι ένα μέρος του ζητήματος, ενδέχεται να οφείλεται και σε αυτό, με τη λογική ότι αυτοί οι διάτρητοι σύνδεσμοι ενδεχομένως να απορροφούσαν τους κραδασμούς των οχημάτων.

Πηγή: kozanilife.gr