Κρατική επιχορήγηση στη Χρυσή Αυγή εάν απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι

Τι πρόκειται να γίνει

H εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εφόσον γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα.

Η κρατική επιχορήγηση διακόπηκε το 2013 από τη Βουλή. Μάλιστα, το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Σπάνε ρεκόρ τα ραντεβού εμβολιασμού στη χώρα

Σύμφωνα με τον ANT1, στην περίπτωση που υπάρξει απαλλακτική απόφαση ή δεν πάρει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης από την απόφαση του δικαστηρίου τότε η Χρυσή Αυγή υπάρχει πιθανότητα να γίνει το πλουσιότερο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Και αυτό διότι θα πάρει μαζεμένα 8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα για το 2019 το ποσό της επιχορήγησης είναι 1.060.000 ευρώ ενώ υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα για το κράτος, καθώς η απόφαση πρέπει να είναι τελεσίδικη. Παράλληλα εάν υπάρξει έφεση σε αυτή την απόφαση τότε θα αναβληθεί για αργότερα η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.

Πηγή: www.ethnos.gr