Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ετοιμο το Μετρό το 2023”

Τι είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Με το Μετρό, τον ΟΑΣΘ και την περιφερειακή οδό ασχολήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της σύσκεψης, το Mετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου τον Απρίλιο του 2023, μαζί με τον σταθμό της Βενιζέλου, σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση που έχει δοθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της ΔΕΗ. «Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει», τόνισε.

Για τον ΟΑΣΘ επεσήμανε πως ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο του αρκετά λεωφορεία ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση.
«Σημαντική πρόοδο, όμως, θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Προσποιούμενοι τους ηλεκτρολόγους ξάφρισαν σπίτι στους Αμπελόκηπους

Τέλος, για το Fly Over, τον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο στην εσωτερική περιφερειακή οδό της πόλης, ο πρωθυπουργός είπε πως το έργο προχωράει πολύ γρήγορα και διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους, ενώ παρέπεμψε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις που θα γίνουν από το Υπουργείο Υποδομών. «Τονίζω ότι είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή», κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων που είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ.