Λάρισα: Νέο μπλόκο κατοίκων σε λεωφορείο με πρόσφυγες-μετανάστες

Την Τετάρτη το βράδυ

Το βράδυ της Τετάρτης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων σε περιοχές ανά την Ελλάδα όσον αφορά μεταφορά προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Το βράδυ της Τετάρτης, κάτοικοι στο χωριό Καρίτσα, στη Λάρισα, συγκεντρώθηκαν και έστησαν μπλόκο, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο λεωφορείου, το οποίο μετέφερε προσφυγόπουλα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «onlarissa.gr», το πούλμαν είχε ως τελικό προορισμό ξενοδοχείο της περιοχής, όπου θα εγκαθίσταντο τα ασυνόδευτα παιδιά. Πρόκειται για 40 ανήλικα αγόρια, ηλικίας από 12 έως 18 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή ήδη διαμένουν 73 πρόσφυγες, με τους κατοίκους να είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση και άλλων αιτούντων άσυλο.

Δύο ημέρες μετά τη Νάουσα

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, κάτοικοι της Νάουσας στην Ημαθία συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης, προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση περίπου τριών λεωφορείων με μετανάστες και πρόσφυγες. Τα ξημερώματα ενημερώθηκαν ότι δεν θα έρθουν πρόσφυγες στην περιοχή και αποχώρησαν με τα αυτοκίνητά τους.

Διαβάστε επίσης
«Καμπανάκι» Αλ Σίσι σε Κ. Μητσοτάκη για τζιχαντιστές στην Ελλάδα - Ο ρόλος της Τουρκίας

Με κομβόι έκαναν διέλευση από κεντρικούς δρόμους μπροστά από τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρόσφυγες, κάνοντας στάση θέλοντας να στείλουν μήνυμα ότι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην περιοχή τους.

Καταγγελία για επίθεση σε προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, καταγγελία 12χρονου μαθητή από το Κουβέιτ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους άνδρες, ερευνά η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός αλλοδαπός φέρεται να κατήγγειλε ότι προσερχόμενος στο σχολείο του, το πρωί της Τετάρτης, δύο άγνωστα άτομα τον προσέγγισαν και τον ακινητοποίησαν.

Αφού τον έριξαν στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές με μαχαίρι στο αριστερό χέρι. Σύμφωνα με τον μαθητή, οι δύο δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά του περιστατικού, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό.