Μακρόν: «Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και την Κύπρο – Καταδικάζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας»

Μητσοτάκης Μακρόν

Στο πλευρό της χώρας ο πρόεδρος της Γαλλίας

Στο πλευρό της χώρας ο πρόεδρος της Γαλλίας

Ότι «Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και την Κύπρο καταδικάζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας. Συζητήσαμε για το Μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας το οποίο και καταδικάζουμε» τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μακρόν, μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι υπάρχουν τουρκικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη, κάτι που αποτελεί παράφορη παραβίαση των όσων συζητήθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου».

Ακόμη, ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για κοινό γεωπολιτικό και στρατηγικό όραμα Γαλλίας και Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, εξέρασε την υποστήριξη του Παρισιού στην Αθήνα και την Λευκωσία απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σε Ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε επίσης
Νιγηρία: Καλά στην υγεία τους οι πέντε Ελληνες ναυτικοί

Παράλληλα, ο κ. Μακρόν σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν κοινό βηματισμό και προανήγγειλε πως στα τέλη Φεβρουαρίου η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα βρίσκεται στην Ελλάδα. «Μιλήσαμς και για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, Γαλλίας και Ελλάδας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα οικονομίας, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «οι γαλλικές επιχειρήσεις έμειναν στο πλευρό της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της κρίσης και ελπίζω να βρίσκονται και στο μέλλον».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε σε ένα κοινό όραμα «το οποίο συγκλίνει απολύτως».

«Δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά θα είμαστε στο πλευρό σας», πρόσθεσε και δήλωσε πως στο εγγύς μέλλον θα επισκεφθεί την Ελλάδα.