Με τον Ιμάμογλου συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τι δήλωσαν μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο

Το νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η εθιμοτυπική συνάντηση έγινε στα πλαίσια της εκλογής του νέου δημάρχου.

Μετά τη μισάωρη συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους: “Επισκέφτηκα το δήμαρχο για να τον συγχαρώ. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν για την εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο. Το Πατριαρχείο συνέβαλε στον πολιτισμό εδώ και αιώνες. Ζητούμε ζητούσαμε την προσοχή του δημάρχου στα θέματά μας αλλά και της κοινότητας. Είμαστε ευγνώμονες που μας το ραντεβού έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»

Απότην πλευρά του, ο Ιμάμογλου είπε: “Εχω δηλώσει ότι ο δήμος μας θα είναι ένας πίνακας πίστης και θα δείξουμε την ισότιμη στάση μας απέναντι σε ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο που έχει η αρχαία πόλη της Κωνσταντινούπολης. Είναι σημαντικό για την πόλη μας να διατηρήσει υγιείς σχέσεις και να δείξει ισότιμη στάση σε κάθε άτομο. Είναι πολύτιμο το γεγονός ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι θα ξεκινήσουμε μια περίοδο εξωστρέφειας προς τον κόσμο.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη συνάντηση αναφέρει:

“Εθιμοτυπική επίσκεψις του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον νέον Δήμαρχον της Πόλεως İmamoğlu

Την πρωίαν της Πέμπτης, 4ης Ιουλίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσυγκέλλου κ. Ανδρέου, του Ιερολ. Διακόνου της Σειράς κ. Καλλινίκου Χασάπη και του Εντιμολ. Άρχοντος Διδασκάλου του Γένους κ. Κωνσταντίνου Δεληκωσταντή, Διευθυντού του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, μετέβη εις την έδραν του Δήμου της Πόλεως και συνεχάρη και εκ του σύνεγγυς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχον Εντιμ. κ. Ekrem İmamoğlu, ως άλλως τε έπραξε και διά σεπτού Πατριαρχικού Μηνύματος ευθύς μετά την εκλογικήν νίκην, ην ούτος κατήγαγε την 23ην λήξαντος μηνός Ιουνίου, εκφράσας και αύθις την ευχήν όπως ο νέος Δήμαρχος πορευθή κατά την θητείαν του επί τη βάσει των αρχών του ειλικρινούς διαλόγου προς πάσας τας συνιστώσας της κοινωνίας και του αδιακρίτου σεβασμού των ανθρωπίνων και των μειονοτικών δικαιωμάτων. Εις το τέλος, αμφότεροι προέβησαν εις δηλώσεις προς τα μέσα γενικής ενημερώσεως”.