Μεγάλη ένταση στη διαμαρτυρία των μεταναστών στη Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκρυθμη η κατάσταση στο νησί της Λέσβου

Έκρυθμη η κατάσταση στο νησί της Λέσβου

ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Λιμενικό διέλυσαν τη διαμαρτυρία των μεταναστών στη Μυτιλήνη, από το παρτέρι του Δημοτικού Θεάτρου, πιέζοντας και σπρώχνοντας από όλες τις κατευθύνσεις.

Οι αιτούντες άσυλο τράπηκαν σε φυγή προσπαθώντας να αποφύγουν τις προσαγωγές μέσα στα σοκάκια, ενώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr ασθενοφόρο παρέλαβε μία γυναίκα.

Αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν είχαν συγκεντρωθεί από τις 11:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, έχοντας περιοριστεί στο παρτέρι με αστυνομικό κλοιό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή είχαν συγκεντρωθεί 200 άτομα, ηλικίας 16 έως 22 ετών, τους οποίους και περικύκλωσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, φωνάζοντας «Lesvos people, we want sorry».

Παράλληλα στο χώρο του πεζοδρομίου απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώθηκαν σταδιακά δεκάδες μετανάστες που η Αστυνομία δεν τους επέτρεπε να κατεβούν στο δρόμο ή να ενωθούν με το μπλοκ των μεταναστών στο γρασίδι του Δημοτικού Θεάτρου.

Διαβάστε επίσης
Μήνυμα Κασιδιάρη για τον Σφακιανάκη μέσα από τη φυλακή

Κι ενώ ο δρόμος και από τα δύο ρεύματα παρέμεινε ανοιχτός χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία η Αστυνομία με μια αιφνιδιαστική ενέργεια διέκοψε την κυκλοφορία και στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου έφθασαν άλλες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τότε ξεκίνησε η βίαιη απώθηση των προσφύγων – μεταναστών προς την προκυμαία και ακολούθησε σκηνικό με φωνές και ένταση.

Η βίαια απώθηση από το Δημοτικό Θέατρο συνεχίστηκε μέχρι την πλατεία Σαπφούς, στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ από την πλευρά της προκυμαίας. Εκεί χαλάρωσε ο αστυνομικός κλοιός και αρκετοί μετανάστες ξέφυγαν στα στενά του κέντρου.

Υπήρξε και πρόσθετο σκηνικό έντασης όταν από «αγανακτισμένους» έγιναν στόχος μέλη ΜΚΟ.

Να σημειωθεί ότι χθες σημειώθηκε ένταση μεταξύ μεταναστών και κατοίκων στη Μόρια, σημειώθηκαν επεισόδια,εστάλησαν δυνάμεις ΜΑΤ στο νησί.

Πηγή: iefimerida.gr/