Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στη χώρα μας

καιρός βροχή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου

Η κακοκαιρία “Βικτώρια” πέρασε όπως λένε οι ειδικοί και τις τελευταίες μέρες ο καιρός πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, όμως από το βράδυ της Κυριακής τα πράγματα θ’ αλλάξουν ραγδαία.

Σφοδρές βροχοπτώσεις με πολλές καταιγίδες θα ξεσπάσουν το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει κυρίως τη Δυτική Ελλάδα.

Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

«Προσοχή στα πρόσκαιρα μεν αλλά κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Κυριακής 17/11 προς τη Δευτέρα 18/11 στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα και στις παράκτιες περιοχές της υπόλοιπης δυτικής ηπειρωτικής χώρας!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χοντρικά γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και για περίπου ένα τρίωρο – τετράωρο θα πρέπει υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές συνοδευόμενες και από ισχυρές ριπές νοτιοδυτικών ανέμων που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με το έδαφος κορεσμένο πλέον ειδικά στη δυτική Ελλάδα από τις πολλές και έντονες βροχές των τελευταίων ημερών, η συνοχή του εδάφους έχει μειωθεί σημαντικά κι έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μικρής διάρκειας καταιγίδας με ισχυρές ριπές ανέμων, δέντρα με πολύ ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα (πχ η λεύκα) και με τις φυλλωσιές να μην έχουν πέσει ακόμα εντελώς, καθίστανται πολύ ασταθή και μη ανθεκτικά σε ανέμους. Καλό λοιπόν θα είναι να αποφεύγεται η διέλευση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων (δείτε την εκτιμώμενη ώρα εκδήλωσης τους και διαβάστε προσεκτικά για τις εντάσεις των ανέμων στον τίτλο του προγνωστικού χάρτη!

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και τις όποιες αλλαγές παρουσιάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσα από εδώ και μέσα στο Σαβ/κύριακο!».