Μεμονωμένες διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα για να παίρνει νερό το Φίλυρο

Θεσσαλονίκη ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης διακοπή νερού

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Η ΕΥΑΘ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως για να καλυφθούν οι ανάγκες για νερό στο Φίλυρο θα χρησιμοποιείται ποσότητα νερού από τα Πεύκα. Αυτό αναφέρει προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει η ΕΥΑΘ οι διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα θα γίνονται τις βραδινές ώρες.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σε εφαρμογή προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών της κοινότητας Φιλύρου, η ΕΥΑΘ το επόμενο διάστημα θα προβαίνει κατά περίπτωση σε μεμονωμένες διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, η ΕΥΑΘ υποχρεούται να χορηγεί ποσότητα νερού 450 κ.μ. ημερησίως στην κοινότητα Φιλύρου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέσω της δεξαμενής Ακροπόλεως, από την οποία όμως υδρεύεται η περιοχή των Πεύκων. Τυχόν διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα θα γίνονται κατά τις νυχτερινές ώρες (11 μ.μ. – 6 π.μ.), για τη μικρότερη κατά το δυνατόν ταλαιπωρία των καταναλωτών μας (οι διακοπές αναρτώνται και στον ιστότοπό μας www.eyath.gr).

Δεδομένου ότι η μέγιστη δυνατή παροχή νερού προς τα Πεύκα είναι 4.800 κ.μ./ημέρα και η επάρκεια νερού αποτελεί συνάρτηση της χρήσης του, συνιστάται οι καταναλώσεις στην περιοχή να είναι λελογισμένες και για τις απαραίτητες για την καθημερινότητα λειτουργίες – γενικότερη, βέβαια, σύσταση που ισχύει για όλους μας κατά τους θερινούς μήνες.

Σημειωτέον ότι η Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου διαθέτει δικά της αντλητικά αποθέματα (γεωτρήσεις) υπαγόμενη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ από την ΕΥΑΘ εξυπηρετείται μόνο για την αποχέτευση. Από το 2015, η εταιρεία μας έχει συναινέσει να την ενισχύει με συγκεκριμένες ποσότητες ύδατος και μόνον εφόσον δε διαταράσσεται η ομαλή υδροδότηση των Πεύκων, πλην όμως υποχρεούται να εφαρμόσει τη χτεσινή δικαστική απόφαση. Προηγήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με ξεκάθαρη τη στάση της ΕΥΑΘ για ενίσχυση του Φιλύρου από άλλα σημεία και μεταφορά του νερού με μέσα (υδροφόρες) του ίδιου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι των Πεύκων”.