Μαίνεται ο πόλεμος της Συρίας με την Τουρκία

Συρία Τουρκία επίθεση

Ο Ερντογάν καλεί τη Μόσχα να μην τον εμποδίσει

Βομβαρδισμοί και αρκετοί νεκροί εκατέρωθεν

Νέες πολεμικές συγκρούσεις έλαβαν χώρα στη Συρία.

Οι Σύροι αντιπαρατίθενται με τους Τούρκους μέσω του Άσαντ, με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου των Σύρων να βομβαρδίζουν θέσεις του τουρκικού στρατού και την Άγκυρα να κάνει λόγο για 4 νεκρούς.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Ερντογάν, ο Τουρκικός στρατός απάντησε σκοτώνοντας 30 με 35 Σύρους στρατιώτες! Από την μεριά της η Δαμασκός κάνει λόγο για έξι νεκρούς.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά του πως σκοτώθηκαν έξι σύροι στρατιώτες.

Επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ
Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, προελαύνουν στην Ιντλίμπ το τελευταίο διάστημα.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης – στην πράξη, βάσεις – στην περιοχή, βάσει μιας συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο, αρκετές από τις εγκαταστάσεις αυτές είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση Ερντογάν, που λέει ότι η χώρα έχει υποδεχθεί 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, φοβάται ότι η προέλαση των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα.

Πηγή: newsit.gr