Μένουμε σπίτι: Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη

Ανοιχτά εμπορικά χωρίς κόσμο, δουλεύουν μόνο τα delivery

Σε καραντίνα είναι από σήμερα και επίσημα η χώρα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να ερημώσει.

Το κέντρο στη Θεσσαλονίκη θυμίζει… καλοκαίρι, καθώς ο κόσμος δεν κυκλοφορεί στους δρόμους μετά και τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη

Τα καφέ και τα εστιατόρια είναι κλειστά, ενώ μάλιστα αρκετά εμπορικά καταστήματα προτίμησαν να μην λειτουργήσουν. Άδεια λεωφορεία, ελάχιστη κίνηση στα ταξί και στους δρόμους συμπληρώνουν το σκηνικό της απόλυτης ερημιάς.

Πάντως, με τις ταβέρνες και τα εστιατόρια να είναι κλειστά,, τα delivery έχουν πάρει… φωτιά, καθώς ο περισσότερος κόσμος μένει στο σπίτι του.

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες του Thes.gr και το τι λέει υπεύθυνος καταστήματος στο κέντρο της πόλης.

Σε καραντίνα και η χώρα

Ο κορονοϊός βάζει στην καραντίνα από σήμερα την Ελλάδα χώρα μετά και την εξάπλωση του ιού στη χώρα.
Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω:

Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά

Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away

Κέντρα διασκέδασης

Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων

Βιβλιοθήκες

Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι

Διαβάστε επίσης
Κορονoϊός: Σε αυτές τις τέσσερις περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων

Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια

Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)

Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.

Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος

*Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη

Κορονοϊός: Μένουν ανοιχτά (ενδεικτικά):

Λιανεμπόριο με εξαίρεση τα ανωτέρω

Λιανεμπόριο τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ)

Λαϊκές αγορές

Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα

Φαρμακεία

Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

Καφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και takeaway

Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)

Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές)

Τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένων

Περαιτέρω, θα ληφθούν ειδικότερα μέτρα και στη Θεσσαλονίκη για άτομα που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πάσχουν από σοβαρή ανοσοκαταστολή.

Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη Θεσσαλονίκη αγορά πόλη κίνηση έρημη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.