Νέα ΥΠΑ: Μη Ευρωπαίοι πολίτες δε θα μπαίνουν στην Ελλάδα

Κέρκυρα ΗΠΑ Ιράν Πτήσεις 2020 πτήσεις Airbus αεροδρόμιο πτήση αεροπορικές εταιρείες Βαρβιτσιώτης Λονδίνο πτήσεων αερομεταφορές κορονοϊός Ιρλανδία Ελλάδα, Ινδονησία Βρετανία CDC

Τι θα ακριβώς προβλέπεται

Νέα ΥΠΑ για την Ελλάδα.

Τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens) στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με ισχύ έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2021.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 8 χωρών: Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σιγκαπούρη.

Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα αφαιρέθηκε η Ουρουγουάη από την λίστα των εξαιρέσεων με τις επιτρεπόμενες τρίτες χώρες.

Διαβάστε επίσης  Τουρκική πρόκληση παραμονή της επετείου εισβολής στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια με πτήσεις από το εξωτερικό για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για τρεις (3) ημέρες.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν την φόρμα PLF.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *