Νεκρός στο Ντονμπάς Ελληνας που πολεμούσε ως εθελοντής

Θρήνος για τον γνωστό Ελληνα επιχειρηματία, Σίμο Παναγιωτίδη, ο οποίος σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης, στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Την τραγική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο Έλληνας Δημοσιογράφος στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος.

Η δημοσίευσή του ο κ. Λιάτσου

«Οι ήρωες δεν πεθαίνουν, οι ψυχές των ηρώων είναι αθάνατες….

Με τα λόγια αυτά ο ήρωας της Ρωσίας, στρατηγός Απτί Αλαουντίνοφ, ξεπροβοδίζει τον «Έλληνα αδελφό, πατριώτη και Ιππότη του Τάγματος Ανδρείας», Σίμο Παναγιωτίδη.

Χριστιανός, άνθρωπος που δε γνώριζε φόβο, ένας πραγματικά αφοσιωμένος φίλος και Αδελφός. Ο Σίμος ήταν συστατικό στοιχείο των ειδικών δυνάμεων της ΑΧΜΑΤ, σε αυτό τον ιερό πόλεμο και σκοτώθηκε ως πραγματικός μαχητής!

Ο Σίμος Παναγιωτίδης, παιδί της ελληνικής πολιτικής προσφυγιάς, έμαθε από τον πατέρα του να αγαπάει τη Ρωσία τόσο, όσο και την Ελλάδα. Εργάστηκε επιχειρηματικά σε πολλούς τομείς με ελληνικές εταιρίες που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία… Ήταν βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος, και μέχρι τον αναπάντεχο θάνατο του, κορυφαίο στέλεχος της Αυτοκρατορικής, Παλαιστινιακής Ορθοδόξου Ένωσης, ενός Ομίλου που δημιουργήθηκε από τα μέσα του 19ου αιώνα με στόχο να στηρίζει και να προστατεύει τους χριστιανούς στους Αγίους τόπους.

Το 2018, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη του οποίου ήταν επικεφαλής ο Σίμος Παναγιωτίδης, εθεωρήθη ως «ξενοκίνητο», οι αρχές το έκλεισαν και κατά του επικεφαλής του ξεκίνησαν διώξεις! Ήταν η εποχή της αμερικανικής επικυριαρχίας, του πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στην πολιτική της Ελλάδας!

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές έγραψαν σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης στο Γ’ Σώμα Στρατού

Ο Σίμος, το Μάιο 2022, από την Πετρούπολη όπου είχε φέρει την οικογένεια του, έφυγε εθελοντής για το μέτωπο, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Έχοντας γνωριμία και στέρεα φιλία με τον Τσετσένο στρατηγό, Αλαουντίνοφ, άνθρωπο επίσης βαθιά θρησκευόμενο, συμφώνησε και μπήκε στις τάξεις της ΑΧΜΑΤ. Ο στρατηγός, συχνά αναφέρει ότι «είμαστε όλοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, πολεμιστές του Ιησού…», και ότι ο πόλεμος αυτός που ξεκίνησε η Δύση έχει, εκτός των άλλων και σατανικές προεκτάσεις! «Παλεύουμε όλοι μαζί κατά των δυνάμεων του Αντίχριστου, κατά του σατανά».

ΥΓ: Ο Σίμος, ο δικός μου Σίμος, ήταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα το δικό μου «αυτί και το μάτι» όλων των εξελίξεων στο μέτωπο. Ποτέ δεν υπερέβαλε, ποτέ δεν μου έδωσε λάθος εκτίμηση. Είχαμε συμφωνήσει να κατέβω για μια μεγάλη συνέντευξη με το στρατηγό Αλαουντίνοφ αλλά και τον ίδιο……. Δεν πρόλαβα… Υποχρέωση μου, ως ελάχιστος φόρος τιμής, να αφιερώσω μια εκπομπή στην Ιδεοχώρο για τον άνθρωπο-σύμβολο στην πολυεθνική ομάδα στο ρωσικό μέτωπο, τον «ΕΛΛΗΝΑ-ГРЕК» που εκεί, στα πεδία των μαχών, μόνο σεβασμό και αγάπη προκαλούσε σε όλους. Όπως λέει και ο στρατηγός Αλαουντίνοφ, «Είσαι ήρωας, σημαίνει ζεις παντοτινά»!

Прощай Друг…

Στην κεντρική φωτογραφία: Αριστερά ο Σίμος Παναγιωτίδης, δεξιά ο στρατηγός Απτί Αλαουντίνοφ».

Πηγή φωτό: Facebook (Δημήτρης Λιάτσος)