Νέο αίτημα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τι δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης

Τι δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης δήλωσε την Τετάρτη «Η κυβέρνηση επείγει σήμερα να αναθεωρήσει την απόφασή της. Το οφείλει στην Ελλάδα. Υπέβαλα εκ νέου το αίτημα να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη».

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει πως «η κυβέρνηση έσφαλε» απορρίπτοντας χθες το αρχικό αίτημά του και διερωτάται: «Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι; Μόνο η πτώση ενός τοιχίου σε παραλιακή οδό λόγω θαλασσοταραχής;».

«Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε ο περιφερειάρχης, μιλώντας στον «Ant1».

Διαβάστε επίσης
Νέα NAVTEX για το Oruc Reis!

«Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών που έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο είναι το αίτημα τόσο των ίδιων των εγκλωβισμένων, όσο και των κατοίκων» είπε ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος επανέλαβε: «Θα έχουμε συγκρούσεις, κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Όπως εξήγησε, με αυτόν τρόπο θα ληφθούν μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού. «Θέλουμε γιατρούς για να περιθάλψουμε και αυτούς τους ανθρώπους, απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και ανακοπή των αφίξεων στα νησιά».

«Μόνο γέλιο μού προκαλούν τα δίχτυα» σχολίασε για το πλωτό φράγμα που μελετάται να μπει στα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πηγή φωτο: INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ