Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Τα σώματα μας ανήκουν σε εμάς»

Για τις αφίσες κατά των αμβλώσεων

Για τις αφίσες κατά των αμβλώσεων

Μετά και το σάλο που δημιουργήθηκε με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων που έχουν γεμίσει πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της Εκκλησίας, αλλά και με την ανοχή κυβερνητικών στελεχών, οι σκοταδιστές βρήκαν το έδαφος να γεμίσουν πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με αφίσες κατά των αμβλώσεων.

Ενώ διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία οι γυναικοκτονίες και οι καταγγελίες για βία κατά των γυναικών όλο και πληθαίνουν, η Ιερά Σύνοδος επιλέγει να γυρίσει τη χώρα στον Μεσαίωνα υιοθετώντας την άποψη ότι “η έκτρωση είναι φόνος”. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μη διαταράξει τις σχέσεις που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα με το ακροδεξιό της κοινό, υιοθετεί αυτή τη ρητορική και καλύπτει υπερσυντηρητικές δημόσιες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης
Χ. Γιαννούλης: «Χιλιάδες δανειολήπτες οδηγούνται στην εξαθλίωση»

Τους απαντάμε πως αυτές οι πρακτικές δεν έχουν θέση στη χώρα μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης.

Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς και σε κανέναν άλλον που ετοιμάζεται να συρρικνώσει κάθε ατομική ελευθερία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η ασφαλής άμβλωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας».