Νοτοπούλου: “Κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό πολίτη της Θεσσαλονίκης”

Νοτοπούλου Θεσσαλονίκη Μαζί

Συνεδρίασε η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”

Συνεδρίασε η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”

Στην θεσμική υπόσταση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» η οποία κατοχυρώνεται σήμερα με την καταστατική της συνέλευση αναφέρθηκε η Επικεφαλής της Παράταξης Κατερίνα Νοτοπούλου στην ομιλία της στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει δελτίου Τύπου της παράταξης: “Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε κάθε προοδευτικό πολίτη της Θεσσαλονίκης, να γίνει μέλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», να συμμετέχει ενεργά, να συναποφασίζει τη δράση και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος, όπως τόνισε, δεν έκανε καθόλου καλή αρχή.

«Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» έχει κληθεί να σηκώσει ένα ιστορικό βάρος για την πόλη» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου αναφέροντας πως «η Θεσσαλονίκη από τη μια δέχεται επίθεση από συντηρητικές φωνές που την καθηλώνουν ξανά στην μιζέρια και από την άλλη από κεντρικές σκανδαλώδεις πολιτικές που επιδεικτικά συνεχίζουν να αγνοούν τον κρίσιμο ρόλο τον οποίο θα μπορούσε να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη».

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της που δέχεται επίθεση της Δεξιάς που επιχειρεί να επανασυστήσει κομματικό κράτος στοχεύοντας να διαλύσει τους ΟΤΑ» επεσήμανε η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε μια σύντομη αναφορά στους Νόμους που έχει περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έκανε λόγο για σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ονόμασαν (η κυβέρνηση) «Επιτελικό Κράτος» την «αρχή του ενός ανδρός» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , απαξιώνουν τα Δημοτικά Συμβούλια και υποβαθμίζουν τον ρόλο των κοινοτήτων ανέφερε η Κ.Νοτοπούλου, την ώρα που οι κοινότητες έπρεπε να λειτουργούν ως πραγματικοί πυρήνες άσκησης πολιτικής.

«Θα εργαστούμε σκληρά με όλη μας την ψυχή» επεσήμανε η επικεφαλής της Θεσσαλονίκη Μαζί κάνοντας μια αναδρομή στην Ανοιχτή Πόλη από την οποία κληρονόμησε πλούσια όπως τόνισε παρακαταθήκη.

Αναφέρθηκε στις μάχες που κέρδιζε η Ανοιχτή Πόλη σε δύσκολους καιρούς, με Eπικεφαλής τους συντρόφους της, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Ρία Καλφακάκου ακολούθως.

«Η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί είναι μια νέα πλατιά ,προοδευτική συμμαχία από ανθρώπους που εκφράζουν το δημοκρατικό φρόνημα των συμπολιτών μας ,εκπροσωπώντας συγχρόνως την παραγωγική και δυναμική Θεσσαλονίκη. Μια παράταξη που ενώνει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετεί τη ματαιοδοξία και δεν εκφράζει τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου στην ομιλία της.

Αναφερόμενη στον Δήμαρχο Κ.Ζέρβα, του άσκησε δριμεία κριτική τονίζοντας ότι δεν έκανε καλή αρχή αποφασίζοντας να ακολουθήσει την κυβερνητική πραξικοπηματική πολιτική της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε στην διακοπή των εργασιών του ΜΕΤΡΟ και στην Ειδική Συνεδρίαση παρωδία όπως την χαρακτήρισε, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια σε όσους ζητούσαν διαβούλευση υποστηρίζοντας το και ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ.

«Καμία υπαναχώρηση σε ότι αφορά την ιστορική μνήμη της πόλης» είπε χαρακτηριστικά η Κ. Νοτοπούλου.

Σε ότι αφορά στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως έφερε τον Δήμαρχο προ των ευθυνών του, ζητώντας του «να δεσμευτεί εκ νέου ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση του νομοθετήματος έκτρωμα, παραδίδοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες της Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε ιδιώτες. Δυστυχώς όμως, ο Δήμαρχος παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις καταψήφισε το ψήφισμα του συλλόγου εργαζομένων που ζητούσαν να υπάρξει σαφής καταγγελία αυτού του νομοθετήματος και να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ως Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού με επιστολή που έστειλε στον Κ.Ζέρβα καλώντας τον να καταθέσει μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης της πόλης.

«Πάγια θέση μας είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και η συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση του» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

«Οι Θεσσαλονικείς θέλουν ΜΕΤΡΟ τώρα, θέλουν το νερό δημόσιο αγαθό, θέλουν να απολαύσουν τα έργα ολοκληρωμένα. Χρέος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στις αγωνίες τους, να παλέψουμε για τις ανάγκες τους, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα τους προχωρώντας ΜΑΖΙ» είπε κλείνοντας την ομιλία της και κάλεσε κάθε προοδευτικό πολίτη να γίνει μέλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα που φέρνει εμπρός μας μία ιστορική ευθύνη. Να συγκροτήσουμε τη μεγάλη προοδευτική αυτοδιοικητική παράταξη που θα κρατήσει τη Θεσσαλονίκη στο φως. Για να μπορεί, «η Θεσσαλονίκη πρώτα από όλα να κοιτά στα μάτια τους πολίτες της».