Ο «Joker» Χόακιν Φοίνιξ, δε σταματά να προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον δίλεπτο φιλμ

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον δίλεπτο φιλμ

Το φαβορί για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και, ήδη, κάτοχος των βραβείων Bafta και Χρυσής Σφαίρας για την ερμηνεία του στην ταινία «Joker», Χόακιν Φοίνιξ, συνεχίζει να… δημιουργεί για τον πλανήτη, μέσα από τη μεγάλη προβολή που κερδίζει.

Αυτή τη φορά, ο Χόακιν Φοίνιξ πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ διάρκειας δύο λεπτών με τίτλο «Guardians of Life», το οποίο έχει σκοπό να προσελκύσει την προσοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στον πλανήτη, στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, στην αποψίλωση των δασών και στην κλιματική κρίση στο σύνολο της.

Η νέα ταινία μικρού μήκους, που μόλις κυκλοφόρησε, μετά την υποψηφιότητά του για Όσκαρ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία «Joker», είναι μία παραγωγή σε συνεργασία με τις οργανώσεις, Extinction Rebellion και Amazon Watch.

Πρωταγωνιστές εκτός από τον Χοακίν Φίνιξ είναι, μεταξύ άλλων, οι Ροζάριο Ντόσον, Μάθιου Μοντίν, Άλμπερτ Χάμοντ Τζ. και Ούνα Τσάπλιν.

Με «ένα σήμα συναγερμού» για την αποψίλωση των δασών, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τα δεινά των αυτόχθονων κοινοτήτων η ταινία απευθύνει έκκληση για δράση για την κλιματική και οικολογική επείγουσα ανάγκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Πάνω από 30,71 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως - 953.901 θάνατοι

«Ήθελα να προσπαθήσω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από το ντοκιμαντέρ και τα στατιστικά στοιχεία για να προκαλέσω θετική αλλαγή» ανέφερε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σον Μόνσον.

Η ταινία είναι ένα μεταφορικό δράμα μικρού μήκους με μήνυμα: «Μην εγκαταλείπετε, δεν είναι πολύ αργά, ο σκοπός δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος».

Διαδραματίζεται στο χειρουργείο του τμήματος επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου.

Ένα πλήθος γιατρών με μάσκες – με τον Φοίνιξ στο κέντρο – φέρνουν έναν ασθενή σε ένα φορείο. Ο ασθενής έχει τραυματιστεί σοβαρά σε «πυρκαγιά».

Δίνεται μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και ταυτόχρονα απευθύνεται κραυγή αγωνίας για την καταστροφή των δασών και τις τεράστιες πυρκαγιές που καίνε τον πλανήτη.

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος, αλλά μόνο εάν ενεργήσουμε τώρα και κάνουμε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που καταναλώνουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις κυβερνήσεις να λύσουν αυτά τα προβλήματα για εμάς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Έχουμε προσωπική ευθύνη να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και να δράσουμε τώρα», ανέφερε ο Χοακίν Φίνιξ.